Toerschaatsuur

Geplaatst op

Hierbij is het doel de schaatstechniek te verbeteren of te behouden en ook het op peil brengen of houden van de conditie. Wanneer er natuurijs is, wil je met plezier schaatsen zonder een vervelende blessure op te lopen, bijvoorbeeld door een val. In de winter zijn wij actief op schaatsen en in de zomer zijn wij bezig met droogtrainingen en het skeeleren. Gezamenlijk, gezellig en gedisciplineerd sporten voor je gezondheid. Dit alles in kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. De trainingen vinden plaats op verschillende tijden en locaties onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers en instructeurs. De leden zijn te herkennen aan de clubkleding van HSC de Draai.

Door bij HSC de Draai te trainen, heb je aansluiting met leden in een app-groep om elkaar te informeren over activiteiten, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden op natuurijs. Je bent welkom!

Iedere maandagavond is er een speciaal toerschaats-uur van 21.30 tot 22.30 uur, welke door Alkmaar Sport is georganiseerd op ijsbaan de Meent. HSC de Draai neemt hieraan deel met twee trainingsgroepen, een groep voor geoefende en een voor gevorderde.

De leden kopen een toerschaatsabonnement aan de kassa bij de ijsbaan de Meent in Alkmaar.

Meld je vooraf aan als lid van HSC de Draai of je bent al lid en zorg eventueel voor een bijbehorend sportpaspoort.

De kosten zijn voor het seizoen 2022-‘23:

Toerschaatsabonnement met geldig sportpaspoort        € 67,50     ½ abonnement  50% korting €33,75

Toerschaatsabonnement zonder geldig sportpaspoort   € 79,00     ½ abonnement  50% korting €39.50

Contactinformatie

Erna Lammerts
Mart Kuiper

Nog vragen? Mail naar recreatieschaatsen@hscdedraai.nl