Over ons

Geplaatst op

HSC de Draai is dé schaatsclub van Heerhugowaard waar jong en oud de schaatssport kan beoefenen. HSC De Draai verzorgt wedstrijdschaatsen, jeugdschaatsen en recreatie schaatsen.

Wedstrijdschaatsen

De wedstrijdrijders schaatsen op de Meent op de maandagavond, donderdagavond en zaterdagochtend. Als een lid IJs- of Clubfaciliteiten heeft behaald, kan er ook op de dinsdagavond/woensdagavond worden getraind.

> Lees meer over wedstrijdschaatsen

Recreatie schaatsen

Voor leden die geen wedstrijden willen rijden en recreatief willen schaatsen is er recreanten schaatsen. De recreanten zijn ingedeeld in 3 niveaus: beginners, geoefenden en gevorderden.

> Lees meer over recreatief schaatsen

Zomer

In de zomer kunnen alle leden, zowel wedstrijdschaatsers als recreanten meedoen aan skeelertrainingen en droogtrainingen. Voor deze veelzijdige trainingen vragen wij een bedrag van € 20.

> Lees meer over de zomertrainingen

Jeugdschaatsen

Onze schaatsvereniging doet al jaren mee met het jeugdschaatsen van de KNSB op IJsbaan De Meent in Alkmaar. Tijdens deze lessen worden de schaatsbeginselen op een speelse manier bijgebracht.

Aan het jeugdschaatsen kunnen kinderen deelnemen van 6 t/m 12 jaar. Er wordt les gegeven op zaterdagochtend.

Er kan gekozen worden voor een heel seizoen: van oktober tot maart of voor een half seizoen: oktober t/m december of januari t/m maart.

> Lees meer over jeugdschaatsen

Jeugdskeeleren

Op zaterdagochtend is er voor de jeugd skeelertraining. Deze training wordt gegeven op Skeelerbaan Koggenwaard te Hensbroek. Tijdens deze training wordt er aan ouders en overige belangstellenden een afwisselende bootcamptraining aangeboden.

Al onze trainingen worden gegeven door gediplomeerde, enthousiaste trainers.

> Ga naar de website van Skeelervereniging Koggenwaard